Kivonják a forgalomból a valsartant? – Mi az igazság?

1
Korábban a Pannondoktor is megírta, most a nagy titkolózás után végre a mainstrem mediában is megjelent a rákkeltő nitrózamin. Az alábbi cikkben a cím szenzációhajhász módon  mást sugall.
Kivonják a forgalomból a valsartant – írja az Index. A cikkre reagálva fontos megjegyezni, hogy nem az összes valsartan hatóanyagot, csak a kínai Zhejiang Huahai Pharmaceutical (Huahai) által 2012 óta gyártott tételeit hívják vissza.
A szennyeződés a gyártástechnológia során került a hatóanyagba, mely technológiát más gyógyszergyártók is átvehettek. A mennyiséget még mindig nem publikálják.
Szakértőink szerint annyi a bizonytalanság , hogy a  legbiztosabb nem a valsartan -valsartan csere, hanem más hatóanyagra lesz érdemes váltani. Ehhez kérdezze kezelőorvosát!
Megosztás

1 hozzászólás

  1. …na de akkor, mivel ugye “annyi a bizonytalanság”, ki tudja, hogy melyik gyógyszergyártó mikor, mikortól és mennyire szennyezett valsartan-tartalmú gyógyszert állított elő a kínai sz@rból! Gyógyszerész barátom szerint ő bizony nem szedne más valsartan-tartalmú készítményt se ezek után, javasolt átállni más ARB-típusú gyógyszerre.

Írjon választ!