Miért jó a Parádi gyógyvíz?

0

A hőségben, a forró napokon nem csak bőrünk hűtésére, hanem a szervet folyadékháztartására is figyelnünk kell. A belső folyadék utánpótlásra is alkalmas a jellegzetes ízű, Parádi Víz – írja az egeszseg.hu.

Magyarország, Európa termálvizekben leggazdagabb országai közé tartozik. Az ország számos helyén fakadó gyógyvizek, a fürdőkúra mellett, ivókúra végzésére is jó lehetőséget adnak. A Parádfürdői Állami Kórházban a timsós fürdő mellett ivókúrát is alkalmaznak betegeiknél.

Az ásványvizek ivókúrára való felhasználása régi gyógymód. A gyógyuláshoz hozzájárult a környezet, a klíma és a gyógyhely atmoszférája. A mai modern gyógyító eljárásban háttérbe szorult. Magyarországon sok az orvosilag elismert és kiváló gyógyító hatással rendelkező gyógyvíz. Biológiailag aktív mikro- és makroelem tartalmuk (mely attól függ, hogy mennyi időt tölt a víz a felszín alatt) értékes a betegségek megelőzésében, és a gyógyításban rendkívül sokoldalúan hasznosíthatók.

Fontos különbséget tennünk a gyógyvizek ivókúraszerű fogyasztása, és a bevásárlóközpontokban, nagy mennyiségben megvásárolt palackozott ásványvíz termékek fogyasztása között.

A gyógyvizek helyileg hatnak az emésztőrendszerre és a szervezet ásványisó- és ionháztartására. A meszes vizek kálcium tartalmának gyulladáscsökkentő hatása az emésztőrendszerben helyileg, de általánosan is érvényesül.

A gyógyvízhatás megmutatkozik közvetlenül, vagy rövid idővel az elfogyasztás után (pl. keserűvizek esetén). Általában azonban ez a hatás csak hosszabb és rendszeres alkalmazás után hetek, esetleg hónapok múlva jelentkezik. Az ivókúra hatásában nagy különbségek mutatkozhatnak az egyén érzékenységétől függően. Átmeneti rosszabbodástól a gyors eredményekig változó hatások tapasztalhatók.

Ebből következik, hogy az ivókúrák minimális ideje 3-5 hét, és ez idő alatt naponta 1-3 alkalommal célszerű a vizet fogyasztani. A Pardádfürdői Állami Kórházban Parádi Kénes, Hunyadi János, Mira és Ferencz József vizet alkalmaznak, a legtöbbször Parádi Kénes és a Mira gyógyvízhez nyúlnak. Az előbbi többek között hasznos a gyomorfekélyes, savtúltengéses betegeknél, csontritkulásnál, légutak gyulladásos állapotánál, fokozza az epeelválasztást és segíti közömbösíteni az alkoholt. A Mire gyógyvíz a székrekedésen, az enyhe bélhuruton, az epepangáson és a cukorbetegségen segít.

Forrás: egeszseg.hu

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com