Mesterséges intelligencia segíti Pécsen a stroke-os betegeket

1

A dél-dunántúli régió stroke ellátását teszi gyorsabbá, hatékonyabbá és a betegek számára hatásosabbá a Pécsi Tudományegyetem, a Pécsi Diagnosztikai Központ és a régió kórházainak együttműködése – olvasható az Egyetem honlapján.

A Pécsi Diagnosztikai Központ által 2019 őszén felkarolt együttműködésben a régió kórházainak sürgősségi osztályaira beszállított stroke-gyanús betegek CT-vizsgálatát egy brit fejlesztésű mesterséges intelligencia megoldás értékeli pár pillanat alatt, és segít abban, hogy a stroke-gyanús beteg az állapotának leginkább megfelelő kezelésben részesüljön.

A teleradiológiai úton átküldött képanyag és az értékelés eredményei a kezelésről döntő neuro-radiológus szakorvos rendelkezésére állnak. A régió kórházaiban elvégzett CT-vizsgálatokat egységes elvek szerint nagy tapasztalatú szakemberek, a PTE Idegsebészeti Klinikájának munkatársai értékelik.

„A megoldás igazi előnye, hogy a korábbi diagnosztikai módszereknél sokkal gyorsabban és nagyobb pontossággal tudjuk meghatározni, mely terápia a legelőnyösebb a betegnek” – nyilatkozta dr. Büki András professzor, a PTE Idegsebészeti Klinikájának igazgatója.

A Pécsi Tudományegyetemre a Dél-Dunántúlról és a környező megyékből küldik a sürgősségi osztályok a stroke-ot elszenvedett betegeket.

Forrás: Pécsi Tudományegyetem

1 hozzászólás

  1. Pingback: A pécsi "stroke-hálózat" akár a teljes dunántúli régióra kiterjeszthető | Pannondoktor.hu

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com