Miként ismerhetjük fel a krízist, és hogyan segíthetünk?

0

Táler Orsolya, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány ügyvezetője tartott online előadást október 10-én a Mentális Egészség Világnapja alkalmából. A Maybelline BRAVE TOGETHER globális kampánya keretében lezajlott előadás a PTE Általános Orvostudományi Karán megrendezett Mentális Egészség Napok eleme volt – írja az egyetem. 

A becslések szerint minden ötödik embert érint a szorongás és a depresszió, a nőket különösen nagy számban. A legtöbb esetben a mentális problémákat fel sem ismerik. A Maybelline Magyarországon a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvánnyal dolgoznak együtt azért, hogy kialakítsanak egy olyan kultúrát és párbeszédet, amely biztosítja a nehézségekkel küzdőket és szeretteiket, hogy nincsenek egyedül.

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány iskolapszichológusokkal, pedagógusokkal, valamint a gyermekvédelem munkatársaival dolgozik együtt. Tapasztalataik szerint sok család küszköd nehézségekkel a területen, sokaknak pedig, részben az információhiány és a mentális betegségeket övező tévhitek miatt a segítségkérés is nehézségekbe ütközik.

A BRAVE Talk módszertana egy újfajta megközelítést jelent a segítő beszélgetések terén, és segítséget nyújt abban, hogyan alakíthatunk ki empátiát és megértést a krízishelyzetekben. Október 10-i előadásában Táler Orsolya többek között arról beszélt, hogy nem szakemberként miként ismerhetjük fel a krízist, továbbá hogyan vezethetünk ideális segítő beszélgetést annak érdekében, hogy a megfelelő támogatást nyújthassuk egy mentálisan nehéz helyzetben, krízisben lévő személy számára.

Az előadás itt nézhető vissza:

Forrás: Pécsi Tudományegyetem 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com