Szaporodnak a hamis súlycsökkentők a webshopokban

0

A BrandShield kiberbiztonsági cég több mint 250 weboldalt zárt be, amelyek hamisított súlycsökkentő és cukorbetegség elleni gyógyszereket árultak – közölte a Reuters nyomán a Pénzcentrum.

Ezek a gyógyszerek a GLP-1 osztályba tartoznak, amelyek közül néhány a Novo Nordisk és az Eli Lilly által fejlesztett termékek. A cég vezérigazgatója, Yoav Keren szerint ezek a weboldalak a tavaly bezárt 279 patikai weboldal közül kerültek ki, melyek többsége ezen gyógyszerekkel foglalkozott.

Az érintett gyógyszerek, mint például az Ozempic, Wegovy, Mounjaro és Zepbound, nem csak a 2-es típusú cukorbetegség kezelésére szolgálnak, hanem az étvágy csökkentésével és a lassabb gyomorürüléssel is hozzájárulnak jelentős súlyvesztéshez. Ezáltal nagy keresletet generálnak a valódi és a hamis változatok is globálisan.

Legalább kilenc országban jelentettek már káros eseményeket ezeknek a hamisított termékeknek köszönhetően. Keren figyelmeztetett arra is, hogy várhatóan tovább nő majd ezeknek a hamisítványoknak az elterjedtsége. A BrandShield által tavaly felszámolt weboldalak csak egy rész foglalkozott hamisított GLP-1 gyógyszerekkel; összesen 1655 olyan oldalt jelentettek be, amelyek különböző hamisított termékeket árultak – írja a lap.

Forrás: Pénzcentrum

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com