Termékenységtudatosság hete 2024

0

 A Termékenységtudatosság hete 2024. április 23-tól április 27-ig tartó, egyedülálló összefogással megvalósuló, edukációs rendezvénysorozat.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánreprodukciós Igazgatóság szakmai védnöksége mellett, az „Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, a Felelősen Magadért Egyesület, a Dr. Kőrösi Tamás Alapítvány és a KétIgen Alapítvány fogott össze, hogy izgalmas és tabudöntögető programsorozattal hívja fel a Z-generáció, valamint a fiatal párok figyelmét arra, hogy a petefészek nem botoxolható, de a férfiak sem viszik sírba a nemzőképességüket.

A meddőséggel küzdő nők és férfiak számaránya világszerte növekszik, a WHO legfrissebb kutatása alapján, ahogy Magyarországon is, minden 6. férfi és nő érintett, azonban kutatások szerint a magyar fiatalok termékenységgel kapcsolatos ismeretei meglehetősen hiányosak. A gyermekvállalás átlagos életkora a nőknél nagymértékben növekedett, mára meghaladja a 30 évet. Az idősebb életkor mindkét nemben meghosszabbítja a várandósság kialakulásához szükséges eltelt időt, illetve akaratlanul is gyermektelenséghez vezethet. Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a meddőség mára népbetegséggé vált.
A programsorozat keretében Termékenységtudatosság Roadshowt szerveznek Magyarország egyetemi városaiba (Győr, Budapest, Miskolc, Szeged, Debrecen, Pécs) 2024.04.22-26. között a 18-25 éves fiatal felnőtt korosztályt célozva, melynek keretében minden helyszínre egy kerekasztal beszélgetést hoznak az érdeklődők számára a termékenységi témákban jártas szakértők és a célcsoportban népszerű influenszerek bevonásával.
Április 27-én a hét záróeseményeként egy nagyszabású lakosságnak szánt konferenciát szerveznek, Termékenységtudatosság nap néven, Budapesten a Danubius Hotel Heliában, ahol számos szakértő fog előadni termékenység és meddőség témában. Ide főként már a meddőséggel érintett párokat várják, de minden érdeklődő számára nyitott, aki többet akar megtudni a termékenységéről.
Az eseménysorozat honlapja: Termékenységtudatosság hete
Az eseménysorozat facebook eseményei: Felelősen magadért | Facebook
A Roadshow programjai regisztrációhoz kötöttek, de ingyenesek, a záróesemény jelképes belépőjeggyel látogatható.
Forrás: Semmelweis Egyetem, „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány / OS 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com