Nem dohányzom, mégis hat rám. Miért?

0

Ha egy nemdohányzó ember cigarettafüstöt lélegez be, ugyanúgy károsodhat az egészsége, mint a dohányzóknak.

Az ok, hogy magában a cigarettafüstben is rengeteg káros anyagot találunk. Ezek az egészségkárosító elemek (ún. ingeranyagok, toxikus anyagok, rákkeltők stb.) nagyobb mennyiségben mutathatók ki, mint magában a főfüstben! *

A dohányfüstben a több ezer kémiai anyag között számos olyan rákkeltő vegyület is található, mely magasabb koncentrációban van jelen mint magában a cigarettában.

Azonnali irritáló hatás is jelentkezik, mely a szem kivörösödését, tüsszögést, köhögést súlyosabb esetekben asztmás rohamot okozhat.

Nagy-Britanniában 900 irodai dolgozó, 165 éttermi alkalmazott és 145 fizikai dolgozó hal meg évente, mert a munkahelyén kénytelen belélegezni mások cigarettafüstjét.**

Sokan nem tudják, de a passzív dohányzás nem csak az emberekre, hanem a házi kedvenceinkre is ártó hatással van. Nem csak azzal, hogy beszívják a füstöt, hanem annak részecskéi a bundájukra kerül és a tisztálkodás alkalmával lenyalogatják a szőrükről. Ennek következményeként náluk is rákot okozhat a passzív dohányzás.

*dohánynélkül.hu

**leteszem.hu

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com