Kutatók Éjszakája 2016

2

Ha SZEPTEMBER, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!

Idén is lesz KUTATÓK ÉJSZAKÁJA, méghozzá szokás szerint szeptember végén, ráadásul most a legvégén, 2016. SZEPTEMBER 30-án!

Miről is szól ez a nap?

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás.

Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.

 Miért érdemes eljönni?

Mert bárhova fordulunk, mindenhol tudományos kutatások eredményeibe ütközünk, amelyek a mindennapjaink részévé váltak, mint a hologram, a színes tévé, a C-vitamin, a golyóstoll vagy még inkább az okostelefon és a modern elektronikus eszközök. Ezek a találmányok pedig elkötelezett, kitartó és kreatív tudósok munkájának eredményeként jöttek létre.

A Pécsi Tudományegyetemen az idei évben az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Szak és a Gyógyszerésztudományi Kar is számos érdekes programot szervez az Elméleti Tömb, a Szentágothai János Kutatóközpont és a Gyógyszerésztudományi Kar Rókus utcai épületében. Minden korosztályt szeretettel várnak, hiszen lesz Teddy Maci Kórház a legkisebbeknek, anatómiai, élettani, mikrobiológiai, biofizikai, farmakológiai, gyógynövénytani bemutató a nagyobbaknak, és az igazán elszánt közönség részt vehet a Szimulációs Oktató Központ újraélesztési tanfolyamán vagy az Igazságügyi Orvostani Intézet kriminalisztikai bemutatóin is.

A Dékáni Tanácsteremben tudományos előadásokat hallgathatunk az általános iskolásoktól és már tapasztalt kutatóktól, mindezek mellett az aulában folyamatos szoptatási tanácsadás, és különböző szűrőprogramok és prevenciós tanácsadások várják az érdeklődőket.

A programok ingyenesek, a helyek korlátozott száma miatt az előadások nagy része előzetes regisztrációhoz kötött.

A részletes program megtekinthető a rendezvény honlapján, ahol regisztrálhatnak is az érdeklődők.

http://www.kutatokejszakaja.hu/2016/esemenynaptar/index.php?menu_id=4&hely=12

Forrás: kutatokejszakaja.hu, PTE

 

 

Megosztás

2 hozzászólás

Írjon választ!