Légy a szemem! – Be My Eyes

1

A Be My Eyes , azaz „Légy a szemem!” nevű applikációt a vak vagy gyengénlátó embertársainknak és a rajtuk segíteni akaró önkénteseknek fejlesztették ki. Számukra nyújt óriási segítséget, hiszen a mindennapok során számtalanszor kerülhetnek megoldhatatlannak tűnő helyzetekbe, ám ezzel az alkalmazással a segítség csak egy érintésnyire van tőlük. 

A Be My Eyes alkalmazás egyelőre csak iPhone-on, iPaden és iPod Touchon működik,  de így is rendkívüli népszerűségnek örvend. Akinek van a telefonján ilyen applikáció és segítségre szorul, annak csak meg kell tapogatnia a „kapcsold az első elérhető segítséget” képernyőt, majd a telefonjával meg kell mutatnia, hogy mivel kapcsolatban kér segítséget. Ha a segítő elfogadja létrejön a telefonok között az online hang- és videókapcsolat.

A vak és gyengénlátó segítséget kérő személyt a rendszer mobilinterneten keresztül összeköti egy mindig véletlenszerűen választott látó önkéntessel, akinek a képernyőjén megjelenik minden, amit a rosszul látó embertársunk szeretne megtudni. Vagyis a segítő az okostelefon kameráján keresztül láthatja azt, amit le kell írnia, vagy el kell olvasnia az alkalmazás túloldalán lévő felhasználó számára.Segíthetünk nekik vásárolni, tájékozódni, főzni vagy akár hivatalos ügyek intézésében is.

Az alkalmazás meglepően takarékos, már néhány gigabájtos netcsomaggal is megoldható.

A Be My Eyes fejlesztői már dolgoznak az applikáció androidos verzióján, aki szeretne értesülni ennek megjelenéséről, az feliratkozhat e-mail címmel egy listára.

Az alkalmazás ötlete eredetileg egy 50 éves dán bútorasztalostól, Hans Jørgen Wibergtől származik, aki 25 éves korában kezdte elveszíteni a látását. Hans azt szeretné, ha az alkalmazás egyszerre tehetné könnyebbé a vakok mindennapi életét, és biztosítana egyszerű lehetőséget azok számára, akik önkéntesen segítenének

• Be My Eyes letöltése az App Store-ból (ingyenes)

1 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com