Mától tölthető ki a kis népszámlálás online kérdőíve

0

Kis népszámlálást, úgynevezett mikrocenzut tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) október 1. és november 8. között. A kérdőívet mától jövő vasárnapig lehet kitölteni interneten. 

A felmérés első szakaszában, jövő vasárnapig a mikrocenzus kérdései a mai igényekhez igazodva interneten válaszolhatók meg.

A www.mikrocenzus.hu oldalon a kérdőíves felületre a mikrocenzusban részt vevők a felkérő levélben szereplő kódokkal léphetnek be. A kérdőívet online kitöltők között nyereményeket sorsolnak ki.

Azt, akinek nincs lehetősége online válaszadásra, az október 10. és november 8. közötti második szakaszban számlálóbiztos keresi fel. Az eddigiektől eltérően már a számlálóbiztosok sem papíron, hanem elektronikusan, laptopon vagy tableten rögzítik az adatokat.

A KSH korábbi tájékoztatása szerint népesség-összeírást a tízévenként rendezett népszámlálás félidejében tartják, célja, hogy segítségével felmérjék az elmúlt öt év társadalmi változásait. A mikrocenzussal a KSH adatokat kap a népesség nagyságáról és összetételéről életkor, nem, családi állapot, iskolai végzettség, foglalkoztatottság, nemzetiség és számos más demográfiai mutató alapján, továbbá képet kap a lakásállomány főbb adatairól is.

A mikrocenzus lakás- és személyi kérdőíveinek megválaszolása kötelező, a kiegészítő kérdőívé önkéntes.

Megosztás

Írjon választ!