Echinacea, a természetes immunerősítő

0

Az antibiotikumok felfedezése előtt az echinacea oldat volt az egyik legnépszerűbb gyógyszer a fertőzéses megbetegedések ellen. Az Észak-Amerikában őshonos növényt kezdetben az ott élő indiánok kígyómarás és fertőző betegségek ellen használták. Napjainkban is népszerű a vírusellenes és immunserkentő hatása miatt.

A gyógyászat a kilenc echinacea faj közül hármat használ felső légúti fertőségek kezelésére és megelőzésére. Az Echinacea purpura (lángvörös kasvirág ) föld feletti részét és gyökerét, az Echinacea pallida (halvány kasvirág) és Echinacea agnustifolia (keskenylevelű kasvirág ) gyökerét.

A növény hatóanyagai aktiválja az immunrendszert, gyulladáscsökkentő, szabad gyök megkötő és antiviralis hatású.

Klinika vizsgálatok is bizonyították a mérsékelten kedvező hatását. akut felső légúti fertőzések kezelésekor a placebo csoporttal szemben. A megfázás kezdetét követő néhány napon belül elkezdett, és 8-10 napig fenntartott kasvirág kezelés alatt a vírusos fertőzésnek az időtartama lecsökkent, a tünetek enyhébb formában jelentkeztek. Arra, hogy a kasvirág képes-e megelőzni a vírusos megbetegedéseket, még nem áll rendelkezésre elegendő bizonyíték.

Az echinacea általában jól tolerálható. Csak ritkán, főként parlagfűre allergiás betegeknél fordul elő allergiás mellékhatás. Az immunstimuláló hatása miatt az echinacea nem ajánlatos kismamák és autoimmun betegségekben szenvedők részére. Kúraszerű alkalmazása előtt konzultáljon orvosával!

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com