Agyhullámos altató gyógyszerek nélkül

0

Az amerikai MIT az Elemind nevű céggel közösen kifejlesztettek egy eszközt, amely gyógyszermentes alvási megoldást kínál – írja a GyártásTrend. 

A gyógyászati segédeszköznek nem minősülő, fejre illeszthető eszköz nyáron kerül forgalomba az USA-ban, és az ára 349 dollár (126 ezer forint). A piacon ma kapható legtöbb alvást segítő viselhető eszköz csak nyomokban követi a felhasználó alvási viselkedését, de kevéssé teszi lehetővé, hogy ténylegesen irányíthassa az alvást. A sokkal népszerűbb altatók ugyanakkor nem képesek valós időben szabályozni az alvást, és gyakran mellékhatásokkal járnak együtt.

A készülék gyógyszermentesen, neuromodulációval befolyásolja az agyhullámokat, az éber mintázatokról a mélyebb alvás mintázatai felé terelve a pácienst. Tervezői szerint lényegében aktiválja az agyban lévő „zajszűrő” üzemmódot. Az eszköz másik erőssége, hogy – szintén agyhullámok segítségével – képes információkat gyűjteni az alvásunkról. Az adatokat okostelefonon keresztül értelmezhetjük, a felhasználók az Elemind alkalmazásán keresztül férnek hozzá információkhoz. Egy klinikai kísérlet során a fejpánt a résztvevők 76 százalékának segített gyorsan elaludni. A résztvevők átlagosan 48 százalékkal gyorsabban aludtak, egyes esetekben pedig az arány elérte a 74 százalékot.

A viselhető eszközt úgy tervezték, hogy segítsen a felhasználóknak jobban aludni, de az egészségügyi és biztonsági előírások szerint nem minősül orvosi eszköznek – írja a lap.

Forrás: GyártásTrend

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com