Legyen a mozgás a szépkorúak új slágere! – Kiadvány és videó az időseknek ajánlott legjobb gyakorlatokkal

0

A Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) friss videója egyszerű gyakorlatokkal segít a szépkorúaknak a mindennapi, egészségfejlesztő testmozgásban. A videóból kiderül, hogy soha nem késő aktívvá válni, és kellő körültekintéssel szinte minden fizikai képességünk edzhető időskorig.

A MASPORT decemberben zárult „Szeniorsport határokon átívelő népszerűsítése” elnevezésű Erasmus+ projektje arra kereste a választ, hogy miként lehetne hatékonyabban megszólítani és megmozgatni a szépkorú lakosságot. A projekt keretében a szövetség német, horvát és szerb szabadidősport szervezetekkel közösen elkészített egy összegfoglaló kiadványt és videót a szépkor aktív lehetőségeiről.

Czene Attila, a MASPORT elnöke szerint hiánypótló anyagok születtek: „Itthon is több millió ember mentális és fizikai jólléte a tét, akik nem mindegy, hogy milyen állapotban élik meg az időskort. A kiadvány és videó is közérthetően mutatja be az időseknek ajánlott legjobb gyakorlatokat. Legyen a mozgás a szépkorúak új slágere!”

A videóban és a hozzá kapcsolódó online kiadványban 6 egészségfejlesztő terület mentén ismerhetünk meg gyakorlatokat, az egyes területek jelentőségét pedig könnyen átélhető hétköznapi példák segítik. A nemzetközi szenior sport projekt ugyan lezárult, de a szövetség a továbbiakban is aktívan segíti ezt a korosztályt a Mozgásélmény Szenioroknak programmal és a júniusi a Szépkorúak Sportfesztiválja eseménnyel.

Forrás: OS, Magyar Szabadidősport Szövetség

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com