Megújul a Nagyatádi Városi Termál- és Gyógyfürdő

0

Megújul és bővül a Nagyatádi Városi Termál- és Gyógyfürdő, a beruházás első ütemének költségét fedező 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatás okiratát pénteken adták át a somogyi városban.

Ormai István (Nagyatádért), a település polgármestere az MTI megkeresésére elmondta, hogy az első ütem idén novemberben kezdődő és várhatóan egy évig tartó kivitelezési munkálatai az 1900-as évek elején emelt fürdőépület teljes rekonstrukcióját és belsőépítészeti átalakítását foglalják magukba. Az ingatlan visszanyeri eredeti külső megjelenését, falait hőszigeteléssel látják el, korszerűsítik a gépészetét, kicserélik a burkolatait, nyílászáróit, lecserélik a bútorait, és beléptető rendszert helyeznek üzembe – sorolta.

Hozzátette, a belső struktúra átalakításának köszönhetően komfortosabbá válnak a gyógyászati szolgáltatásokra kijelölt helyek, továbbá lehetőség nyílik egy szaunákból, gőzkabinból, merülőmedencéből és pihenőtérből álló szaunavilág kialakítására is. Kiemelte, hogy új gyógyvizes kút létesül, ezzel jelentős vízhozamnövelést érnek el a fürdőben.

Ormai István szólt arról, hogy a beruházás későbbi, második üteme a befogadóképesség és a szolgáltatások növelését célozza. A kiviteli tervek és az építési engedély már rendelkezésre áll, a projekt költsége mai áron számolva 1,5 milliárd forint lenne. A polgármester az épület korszerűtlenségével és az igényekhez képest alacsony befogadóképességével indokolta a fürdőfejlesztés szükségességét. A 2019-ben 56 ezer vendéget fogadó fürdő szolgáltatásait ma 150-170 ember veheti igénybe egyidejűleg, a befogadóképesség már az első ütem megvalósításával 20 százalékkal nő, a második ütem befejezése után a mostani háromszorosa lesz – jegyezte meg.

A fürdő honlapja szerint az önkormányzati tulajdonú Nagyatádi Városi Termál- és Gyógyfürdő 1907-ben Népfürdőként nyitotta meg kapuit.

A 742 méter mélyről, 50 Celsius fokosan felszínre törő nátriumhidrogén-karbonátos vize Magyarország legjobb hatású minősített gyógyvizei közé tartozik, kiválóan alkalmas mozgásszervi betegségek, reumatikus és ízületi panaszok, törések utáni rehabilitációra, de jótékony hatását nőgyógyászati, emésztőrendszeri problémák esetén is kifejti.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com