Ismerje meg Tolna megye egyik legjelentősebb fürdőjét! – Tamási Thermal Spa

0

A Tolna megyei, Balatontól nagyjából 50 Km-re fekvő város legfőbb turisztikai nevezetessége a Várhegy alatt található gyógyfürdője. A termálfürdő mostani állapotát egy hosszú bővítés eredményeként érte el. A fejlesztés során rendkívül nagy hangsúlyt fektettek a kerekes székes és mozgáskorlátozott vendégekre. Az ability program részeként megvalósult új, modern fürdőben a mozgáskorlátozottak és a kerekes székes vendégek is az ép társaikhoz hasonlóan tudják élvezni a gyógyvíz jótékony hatását.

A Tamási fürdő 2272 méterről feltörő 53 Celsius-fokos vize magas sótartalmú, nátrium-kloridos, hidrogén-karbonátos hévíz, mely összetételénél foga kiválóan alkalmas a gerinc- és csípőízületi, végtagízületi kopásos megbetegedések, degeneratív elváltozások kezelésére, továbbá baleseti, ortopédiai mozgásszervi utókezelésre. Javasolt még nőgyógyászati gyulladások mérséklésére, menstruációs zavarok és klimaxos panaszok esetén is.

A Tamási gyógyvíz alkalmazása 2-4 hetes fürdőkúra formájában javasolt. A fürdőkúra kedvezően hat az egész szervezetre, hatását komplex módon fejti ki. A fürdő nyugodt környezete, éghajlati klímája segít a gyógyulásban, a vendégek kényelmét pedig a fürdő melletti kemping, panzió és közel 200 üdülőház szolgálja. A fürdőben található összesen tizenöt medencéből öt gyógyvizes medence, de van két élménymedence, egy gyermekpancsoló csúszdával, egy szivárványcsúszda, hideg vizes csobbanó medence, egy 33 méteres úszómedence és egy 25 méteres fürdőmedence is.

A termálfürdő gyógyászati részlegén számos masszázs közül választhatnak a vendégek. Emellett a fürdőben többféle wellness szolgáltatás, pezsgőfürdő, szauna világ és hideg-meleg Kneipp-taposó is igénybe vehető.

A Tamási Termálfürdő sikerét mutatja, hogy Az Év Fürdője 2016 versenyen „Az Év Feltörekvő Fürdője 2016″ kategóriában a második helyet szerezte meg.

Tamási Termálfürdőt ezen a linken találja meg.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com