Önkénteseket fertőznének meg SARS-CoV-2 vírussal

0

Hogy minél előbb kifejlesszenek egy bizonyítottan hatásos vakcinát, egyesek szerint szükség van arra, hogy egészséges embereket szándékosan megfertőzzenek a SARS-CoV-2 vírussal. Mozgalom is indult, hogy engedélyezzék mindezt, amihez már több Nobel-díjas tudós is csatlakozott – olvasható a HáziPatika oldalán.

Ahhoz ugyanis, hogy kiderüljön, tényleg működik-e az oltás, a beoltottaknak találkozniuk kéne a SARS-CoV-2 vírussal. Csakhogy a legtöbb országban a korlátozásoknak köszönhetően sikerült visszaszorítani a járványt, ezzel együtt pedig lecsökkent a természetes megfertőződés esélye is. Több szakember szerint ezért szükséges volna, hogy önkénteseket vonjanak be a tesztelési folyamatokba, akiket mesterségesen megfertőznének az új típusú koronavírussal – ezt a megközelítést támogatja a 1 Day Sooner nevű mozgalom. 

Annak érdekében, hogy a gyakorlatilag emberkísérletnek számító tesztekre engedélyt kapjanak, nyílt levelet írtak az amerikai Országos Egészségügyi Intézet (NIH) elnökének, Francis Collinsnak. Ezt már 15 Nobel-díjas és rengeteg egyéb elismert tudós is aláírta, és bár a kockázat jelentős, a honlapjukon cikkünk megjelenéséig 32 ezernél is több önkéntes jelentkezett a világ 140 országából.

Forrás: HáziPatika

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com