#Maradjotthon – Népszerű művészek a zenén keresztül buzdítanak az otthon maradásra

0

A #maradjotthon mozgalom a koronavírus-járvány védekezésének egyik legfontosabb szerepét tölti be a közösségi médiában. Nekünk szólnak, fontos üzeneteket hordoznak. Dalok, a teljesség igénye nélkül Pély Barnától Chris Martinig.

Hogy a klasszikus zene se maradjon ki az életünkből, a Budapest Fesztiválzenekar esténként élő Karanténkorcerteket ad a zenekar próbaterméből. A koncertek 19:45-kor kezdődnek. Részletes tájékoztató: https://bfz.hu/hu/media/karantenestek/ „Vigyázzanak magukra, maradjanak otthon, és hallgassanak klasszikus zenét” – olvasható a Facebook bejegyzésben.

Home office üzemmódban készült Pély Barna -Én vigyázok rád (Maradj otthon) legújabb dala.

Kovács András Péter humorista saját karanténslágerével, a Maradok. Itthon dallal üzen. A cél az, hogy a vírus miatt született videók bevételéből kibérelhessek egy párezer fős helyet, ahova elhívom majd azokat az egészségügyi dolgozókat, akik a következő hónapokat a frontvonalban harcolják végig. És akkor majd nevetünk nagyokat. Egészen más dolgokon, mint ez a vírus. Szokásos, hétköznapi baromságokon.

Otthonmaradós dalt írt Deniz is, a kétszeres Fonogram-díjas magyar rapper. Az Itthon maradok dalhoz a következő bejegyzést írta az énekes: ” ez egy olyan téma ami fontos és talán nem is lehet elégszer beszélni róla. Senkit nem akarok még jobban nyomasztani, ez pusztán egy figyelemfelhívás, hogy maradjunk otthon mert világjárvány van és a legfontosabb a megelőzés, hogy minél hamarabb túljussunk ezen. Mert túl fogunk!”

A Hősök magyar hiphop, rap formáció a #vigyázzunkegymásra című új dalával támogatja az embereket. ” Rajtunk múlik mennyi ideig tart ez állapot. Mindenki felelős a másikért, mindenkinek kell valamit tenni ezért a közös célért. Tollat ragadtunk, kiírtuk mit gondolunk.”

A világhírű Chris Martin, a Coldplay frontembere, a „Together At Home” (Együtt otthon) 11 dalból álló koncertjét saját lakásába, rajongóival beszélgetve adta elő.

A Petőfi Rádió felhívásban kéri a magyar zenészeket, hogy otthonmaradásra buzdító dalokat írjanak, amelyeket a rádió csütörtöktől minden órában játszik.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com