Koronavírus – Új szabályok a gyógyszertárakban és a receptkiváltásban

0

A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként azt kérik a gyógyszertáraktól, hogy csak annyi beteg tartózkodjon a betegforgalmi térben, ahány gyógyszerkiadó ablak működik.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapjáról már letölthető az a plakát, amelyet a bejárathoz kihelyezve figyelmeztethetik erre a korlátozásra a vásárlókat.

Az országos tisztifőgyógyszerész az OGYÉI honlapján közzétett teendőkben azt írja, hogy amennyiben a járványügyi helyzet indokolja, a patikáknak mérlegelniük kell a kiadó ablakon keresztüli gyógyszerkiadást is.

Ezen kívül az orvosi vények aláírására kihelyezett tollakat, a kihelyezett vizet és poharakat, a gyógyszertári szórólapokat és újságokat, valamint a gyermeksarokban lévő tárgyakat be kell szedni.

A koronavírus-fertőzés miatt a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel péntektől felírási igazolás nélkül is kiváltható a hozzátartozó gyógyszere.

A Magyar Közlönyben megjelent rendeletmódosítás szerint a gyógyszer kiadható annak, aki megmondja a beteg tajszámát és saját személyazonosító adatait hitelt érdemlően igazolja.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com