Klinikai neurofiziológia ambulancia indult a Praxis Dr. Zénó Magánklinikán

0

Rendel: Dr. Szőts Mónika PhD

Rendelési idő: kedd 15:00 – 20:00 óráig

Milyen panaszokkal ajánlott felkeresni a klinikai neurofiziológia ambulanciát?

  • alagút szindrómák (kéztő-, könyökalagút) vizsgálata (kéz- és ujjzsibbadás), idegkompresszió vizsgálata 
  • perifériás idegkárosodás, azaz polyneuropathia vizsgálata (cukorbetegség, egyéb anyagcsere, endokrin betegség perifériás idegrendszeri szövődményeinek azonosítása, akut/krónikus gyulladásos eredetű perifériás idegkárosodás diagnosztikája). Panaszként elsősorban kesztyű-, zokni eloszlású végtagzsibbadás, végtaggyengeség megjelenése esetén javasolható a vizsgálat.
  • gyöki károsodás (radiculopathia)
  • karfonat, ágyékfonat (plexus brachialis, plexus lumbosacralis) károsodásának azonosítása
  • elsődleges izombetegség gyanúja esetén
  • traumás idegsérülés azonosítása

Kérjen időpontot Dr. Szőts Mónika PhD., ideggyógyász, neuroszonológus, klinikai neurofiziológushoz a +36-20/244-2936-os telefonszámon!

Az ENG/EMG vizsgálatokról

Az ENG ( elektroneurográfia) és EMG (elektromiográfia)vizsgálatok a neurológia szakterületen belül a diagnosztika szerves részét képezik.

Az ENG vizsgálómódszer alkalmas a perifériás idegek betegségei, így alagút szindrómák (pl.: carpalis alagút szindróma, könyök alagút szindróma), a környéki idegrendszer általános megbetegedéseinek (polineuropátia) diagnosztizálására. Hasznos ezen kívül az ideggyökök és idegfonatok károsodásának elkülönítésére, de igazolhatja a gerincvelői mozgató idegsejtek betegségeit is.

Az EMG vizsgálattal az izmok állapotáról, betegségeiről lehet információt nyerni. A vizsgálat során az izomba szúrt vékony tűelektródával regisztrálnak választ, az eredmények sokszor az ENG vizsgálattal együtt értékelve adnak információt.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com