18-49 év közötti önkénteseket várnak az alap- és a sürgősségi betegellátásba

0

” A hétvégén hazánkban is a közösségi terjedés szakaszába ért a járvány és rohamosan szaporodik a megbetegedettek száma. Az egészségügyre nehezedő nyomás azért is óriási, mert idős kollegáink sérülékenyebbek a vírussal szemben, ezért nemcsak a betegek gyógyítását, hanem az ő védettségüket is szeretnénk biztosítani.” – írja Kásler Miklós miniszter az Állami Egészségügyi Ellátó Központ oldalán meghirdetett felhívásában.

A koronavírus elleni védekezés, a járvány megfékezése, a károk enyhítése csak összefogással és a közösség érdekének előtérbe helyezésével lehetséges. Az életkor vagy a járványügyi megfigyelés miatt a közvetlen betegellátásból kieső orvosok és szakdolgozók pótlására önkéntes programot hirdetek meg. Ha Ön 18-49 év közötti, és úgy érzi, hogy az első vonalban van a helye, akkor várjuk jelentkezését!

  • Hívjuk és várjuk mindazokat, akik közép- vagy felsőfokú egészségügyi képzésben vesznek részt. Orvos-, fogorvorvos-, gyógyszerésztanhallgatók, egészségtudományi hallgatók, egészségügyi OKJ-s képzések hallgatói is jöjjenek!
  • Hívjuk és várjuk azokat a rezidenseket és szakorvos-jelölteket akik szükség esetén szívesen vállalnának feladatot a képzőhelyüktől eltérő egészségügyi intézményben vagy a járványügyi védekezés egyéb színterein.
  • Hívjuk és várjuk azokat a szakorvosokat, vagy azon szakrendelések szakdolgozóit, ahol a betegforgalom a járványügyi helyzetben várhatóan lecsökken.
  • Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, orvosokat és szakdolgozókat, akik nem közfmanszírozott járó- vagy fekvőbetegellátó egészségügyi szolgáltatóknál dolgoznak.
  • Hívjuk és várjuk azokat az egészségügyi szakembereket, akik egészségügyi szakképesítésük megszerzése után nem az egészségügyi ágazatban helyezkedtek el, vagy időközben elhagyták azt.

Jelentkezni az alábbi honlapon történő regisztrációval lehet: https://covid-onkentes.aeek.hu/register

Forrás: Állami Egészségügyi Ellátó Központ

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com