JACQUES ROGGE: TENNI KELL AZ ELHÍZÁS ELLEN!

2

Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke nem győzte hangsúlyozni a sport fontosságát az Egészségügyi Világcsúcson Berlinben.

A belga sportvezető a NOB honlapján is idézett beszédében felhívta rá a figyelmet, hogy az elhízásra és a mozgásszegény életmódra vezethető vissza számos betegség, és mindannyiunk közös érdeke, hogy a mutatók minél hamarabb javuljanak.

„A sport nemcsak a testet, hanem a szellemet is erősíti. Ahhoz is hatékony eszköz, hogy a leszakadt réteget felzárkóztassuk, megtanítja számunkra az olimpiai mozgalom fő értékeit: a tökéletességre való törekvést, a tiszteletet és a barátságot” – mutatott rá. Jacques Rogge aggódva látja, hogy a mai fiatalok egyre kevesebbet sportolnak, ami a többi közt negatív szociális trendeket is eredményez.

A korábbi NOB-elnök továbbá kiemelte, hogy a dopping ellen minden korábbinál határozottabban fel kell lépni, s a NOB ennek érdekében szorosan együttműködik a nemzetközi szövetségekkel és a nemzeti olimpiai bizottságokkal.

Jacques Rogge aláhúzta, a nemzetközi bizottság valamennyi rendelkezésére álló eszközt beveti, hogy üzenetei minél több emberhez eljussanak, és a visszajelzések szerint erőfeszítései nem maradnak eredmény nélkül.

Az Egészségügyi Világcsúcson mintegy 1200-an vettek részt, és beszédet mondtak az élet számos területének, így a politikának, a civil társadalomnak vagy a magánszektornak vezető alakjai.

Forrás: mob.hu

2 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com