A világ 25 legjobb étterme között a budapesti Costes a TripAdvisor közönségszavazásán

2

A világ 25 legjobb étterme közé került a budapesti Costes a világ legnagyobb online útikalauza, a TripAdvisor idei közönségszavazásán. A Michelin-csillagos fővárosi étterem az utazók ajánlatai és értékelései alapján került a 25. helyre az összesen 353 javasolt éttermet felvonultató listán – tájékoztatta a Sziget Kulturális Szervezőiroda az MTI-t.

A honlapon a The Travelers’ Choice keretében a huszonöt legjobb étterem rangsora mellett külön lista készült Ázsia, Kanada, Kína, Európa, India, Dél-Amerika, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és a Csendes-óceán déli részének térségéről is – olvasható a portálon.

A fővárosi Ráday utcában lévő étterem 2010-ben az első magyarországi étteremként kapta meg a Michelin gasztronómiai kalauz elismeréseként a Michelin-csillagot, amelyet azóta is sikerrel őrzött meg. Gerendai Károly 2008-ban nyitott éttermének konyháját Miguel Rocha Vieira portugál séf vezeti.

A huszonötös lista első helyén a spanyolországi Gironában lévő El Celler de Can Roca áll. A második helyet az angliai Cambridge-ben található Midsummer House, a harmadikat pedig a Maison Lameloise érdemelte ki a franciaországi Chagnyban.

A TripAdvisor évente állítja össze a legjobb éttermek, szállodák, strandok, szigetek listáját az elmúlt 12 hónap értékeléseit rendszerező algoritmus alapján. „A listán szereplő éttermek a TripAdvisor közösségét a kiemelkedő ételeikkel, légkörükkel és a kiszolgálás minőségével nyerték meg maguknak – ezek a tökéletes összetevői egy emlékezetes fine dining élménynek” – véli Barbara Messing, a TripAdvisor marketingvezetője.

Havonta mintegy 280 millió látogatójával a TripAdvisor jelenleg a legnagyobb online utazási oldal és online útikalauz. A site mintegy 45 országban – köztük Kínában – érhető el, és nem csak utazási információknak és szállásajánlatoknak, de az utazók tanácsainak és véleményének is teret ad. Adatbázisában mintegy 170 millió értékelés és vélemény szerepel több mint négymillió hotelről, szállásról, étteremről és látnivalóról.

Forrás: MTI

2 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com