Magunk is sokat tehetünk a jobb alvásért

0

Miközben egyre rosszabbul és kevesebbet töltünk az ágyban minőségi alvással, a nappalokat meghosszabbítjuk az éjszakai pihenések rovására, minden ember minden nap a tudomány egyik legnagyobb titkának a bűvöletébe esik.

Közel száz éve kezdődött el a tudományos alváskutatás a világon. A Chicagói Egyetem első alvás laboratóriumának a megnyitása óta az alvástudomány multidiszciplinárissá fejlődött. Azóta keresik, kutatják: miért is alszunk? A Magyar Alvás Szövetség 2023-ban a titkok megfejtésének a nyomába ered és igyekszik segíteni abban, hogy jobban aludjunk.

„Korábban azt hitték, hogy az alvás passzív állapot, az ébrenlét hiánya – mondja a Magyar Alvás Szövetség elnöke, G. Németh György. Ma már több mint nyolcvan felismert és tudományosan regisztrált, összesen több mint 120 féle alvásbetegséget kutatnak világszerte, közöttük magyar agytudósok. Nemcsak felismerni, hanem minél szélesebb körben meg is kell ismertetni az emberekkel, hogy maguk is sokat tehetnek a jobb alvásukért.

Nem kevésbé fontos a munkáltatók felismerése és segítése, hiszen csak kipihent, jól alvó embertől várható el megfelelő teljesítmény a munkahelyeken. Ezt szolgálja a Health System Hungary program, amely a foglalkozás-egészségügyi, munkahelyi egészségmegőrző projektekhez nyújt új szemléletű segítséget. A Magyar Alvás Szövetség tudományos ismeretekkel és gyakorlati tudnivalókkal szeretne hozzájárulni valamennyiünk jobb alvásához.

Forrás: OS, Magyar Alvás Szövetség

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com