Te mit cipelsz magaddal? – Vaginatáskákkal az endometriózis elleni harcban

0

Provokatívan fotózott női táskákkal kampányol 2023-ban az Endometriózis Magyarország a márciusi endometriózis hónap során. A vaginára emlékeztető táskák, mint a női test szimbólumai arra figyelmeztetnek, hogy időben a probléma mélyére kell nézni, ha tisztában akarunk lenni azzal, milyen betegségeket cipelünk magunkban.

A 2023-as kampányában női táskákkal hívják fel a figyelmet a világszerte 190 millió reproduktív korban lévő nőt érintő endometriózisra. A vaginabages kreatívok fotózását Szombat Éva, a kortárs magyar fotográfia egyik legjelesebb alkotója vállalta el.

A március az endometriózis hónapja, melynek keretében az alapítvány idén is megválasztja az Endometriózis Nagykövetét, és számos rendezvényt tart országszerte. A kampány másik fontos célja, hogy népszerűsítse Lucy applikációt, mely a bevitt adatok alapján számos női betegség, így az endometriózis kiszűrésében is segítséget nyújthat.

A női táskák és a probléma mélyére március hónap során influenszerek is segítenek bepillantani, akik egy kampányvideóban és saját csatornáikon is megmutatják majd, mit rejt a táskájuk, és miért fontos a nőknek tudniuk, mit cipelnek magunkkal. A provokatív kampány célja, hogy kortól, stílustól és élethelyzettől függetlenül minél több nőhöz jusson el az üzenet: Ha időben szembe mernek nézni azzal, mit cipelnek magukkal, számos súlyos női betegséget kerülhetnek el.

Márciusban országszerte szerveznek előadásokat, ahol találkozhatunk sorstársakkal, családtagokkal és természetesen szakértőkkel. Az előadások a következő helyszíneken lesznek láthatók: Debrecen, Szeged, Pécs, Győr, Zalaegerszeg, Budapest. A részletekért kattintson ide! 

Forrás: OS, „Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com