Idősebb felnőttek és a terhes nők számára készített RSV elleni vakcinát a Pfizer

0

Az elsősorban a csecsemőkre veszélyes RSV vírus ellen egyelőre nincs oltóanyag. A Pfizer készen áll arra, hogy még az idén piacra dobja – írja az Infostart. 

A Pfizer készen áll arra, hogy még az idén piacra dobja az Egyesült Államokban és Európában az idősebb felnőttek és a terhes nők számára kifejlesztett új vakcináját, amely a tüdőt támadó, csecsemőkre különösen veszélyes RSV vírus ellen védene – jelentette be az amerikai gyógyszergyártó a Reuters beszámolója szerint.

Mind a Pfizer, mind a brit GSK gyógyszergyártónak van RSV elleni vakcinája, amelyet a szabályozó hatóságok jóváhagyásától függően még az idén szeretnének bevezetni az Egyesült Államokban és Európában. Az amerikai FDA (élelmiszer-és gyógyszer hatóság) gyorsított eljárásban vizsgálja a Pfizer új vakcináját. Az egyszeri adagolású vakcinát a várandós anyáknak a terhesség második harmadának végén – harmadik harmadának elején kell beadni. Az oltás által kialakult antitesteket a magzatok is átveszik és védelmet nyújtanak a csecsemőknek az RSV ellen a születéstől kezdve hat hónapos korig, amikor a legsebezhetőbbek. A klinikai tesztek alapján a vakcina 82 százalékban volt hatékony az újszülötteknél 90 napos korig, míg féléves korig 70 százalékban – írja a lap.

Forrás: Infostart

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com