Digitális egészségügyi applikációvá változik át az oltási igazolvány mobiltelefonos alkalmazása

0

Elindult az oltási igazolvány mobiltelefonos alkalmazásának átalakítása digitális egészségügyi alkalmazássá, első lépésben az e-receptek lesznek az applikációban megtekinthetők. 

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára közölte, megtörtént az alkalmazás frissítése, amelyben már nem csak a koronavírussal kapcsolatos adatok, hanem a receptek is láthatók. Jelezte, 2,1 millióan töltötték már le telefonjukra a koronavírus applikációt, és kihasználva a digitális egészségügy előnyeit, egyéb funkciókkal bővítik azt.

Az államtitkár elmondta: az alkalmazásban nemcsak a készítmény elnevezése látható, hanem a felíró orvos neve és a betegség is, amelyre a gyógyszert rendelték, valamint az adagolás, a kiszerelés és a recept érvényességi ideje is. Ez gyors, egyszerű módja annak, hogy az emberek nyomon kövessék a számukra felírt gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket – tette hozzá Rétvári Bence. Az államtitkár közölte: az alkalmazást bővíteni szeretnék; a tervek szerint a leletekkel fog bővülni az elérhető egészségügyi adatok sora.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com