Demonstrációt szerveznek Pécsett a jobb egészségügyi ellátásért és munkakörülményekért

0
Április 15-én, szombaton demonstrációt szerveznek egészségügyi dolgozók. A 400 ágyas klinikától vonulnak majd a résztvevők a Széchenyi térre, írja a Pécsi Stop. 

Az esemény Facebook leírásában a szervezők részletezik az útvonalat, a rendezvény kezdetét, illetve a tüntetés célját is. Ez a demonstráció lesz az egyik első olyan megmozdulás, ami a Független Egészségügyi Szakszervezet febr. 20-án megkezdett sztrájktárgyalását követi.

A szervezők azt írják, hogy:

Álljunk ki a betegeinkért, a színvonal javításáért! Kérjük pácienseinket és hozzátartozóikat, álljanak ki értünk, hogy méltó körülmények közt folytathassuk a gyógyítást!

A páciensek és egészségügyben dolgozók érdekei egyeznek: mindenkinek jobb lenne, ha megfelelően képzett, megfelelő létszámú szakdolgozó látná el a betegeket. A jelenleg uralkodó szakemberhiány mérséklődne, ha élhető körülmények közt dolgozhatnának, illetve megkapnák az őket megillető anyagi- és erkölcsi megbecsülést. A még szolgálatot teljesítő kimerült és kevés dolgozótól elvárni, hogy olyan betegellátást és betegbiztonságot garantáljon, amit csak több emberrel (pl minimumfeltételek biztosításával) lehetne biztosítani, irreális elvárás.

Fontos, hogy megfelelő ellátást kapjanak azok is, akik az állami egészségügyet veszik igénybe, ne a magán legyen az egyetlen lehetőség!

A beígért béremelés elmaradása, a pótlékok 2024-ben tervezett elvétele, illetve a teljesítményértékelő rendszer által történő 20%-os bércsökkentés kilátásba helyezése nem segít az utánpótlásban.

Megmozdulásunk békés és politikától mentes, így tisztelettel kérek minden kedves résztvevőt, hogy tartsa ezt tiszteletben! – olvasható a bejegyzésben.

Forrás: pecsistop.hu

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com