Az olvasás segít átélni – a véradás segít élni

0

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Libri Könyvesboltok a folyamatos és biztonságos vérellátás támogatása érdekében közös kampányt indított.

2023.03.06-tól a véradást követően egy olyan történetet is átélhet, amit a Libri polcairól emelhet le.

A kampány keretein belül minden véradónak az önzetlen adományáért 20% -os kedvezményre jogosító Libri kuponnal kedveskedünk, amelyet a Libri Könyvesboltokban válthat be.

Ki lehet véradó?
A véradás alapelve, hogy csak egészséges ember adhat vért, védve ezzel a véradó és a vért kapó beteg egészségét is. Véradásra az jelentkezhet, aki már elmúlt 18 éves, de még nincs 65 esztendős és testsúlya eléri az 50 kg-ot, a felső súlyhatár 140 kg (erről a kivizsgáló orvos dönt). Első véradók esetén a felső korhatár 60 év. A nők évente, azaz 365 napon belül maximum 4, a férfiak maximum 5 alkalommal adhatnak vért. Másik fontos kritérium pedig, hogy két véradás között legalább 56 napnak el kell telnie, ugyanis ennyi időre van szüksége a szervezetünknek, hogy regenerálódjon.

A véradás menete
A véradás körülbelül 1 órát vesz igénybe. A véradás nem laboratóriumi vérmintavétel, nem kell éhgyomorral érkezni. Véradás előtt fogyasszon bőségesen folyadékot és táplálkozzon a megszokott módon, kerülve a zsíros ételeket.

Forrás: Országos Vérellátó Szolgálat

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com