Az autizmusról indít tájékoztató honlapot az Autisták Országos Szövetsége

0

Az autizmusról indít tájékoztató honlapot az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) április 2-án, az autizmus világnapján. 

Az autizmus spektrumzavar az egyik leggyakrabban diagnosztizált fejlődési rendellenesség – hívták fel a figyelmet a közleményben.

“Az autizmus diagnózissal rendelkező emberek és családtagjaik élethosszig tartó támogatást és figyelmet igényelnek, amihez azoknak, akik kapcsolatba kerülhetnek velük, hiteles, megalapozott információra van szükségük. Ebben segít az AOSZ InfoBázis (infobazis.aosz.hu) oldal”.

Az autizmussal élők és családjaik számára erősen korlátozott a közszolgáltatásokhoz, a közneveléshez, a szociális és egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés, és a szülők, hozzátartozók nehezen találják meg a megfelelő információkat. “Azok sincsenek könnyebb helyzetben, akik például pedagógusként, rendőrként vagy orvosként szeretnének tájékozódni a témában, mert sok elavult vagy téves ismeret, illetve hiedelem kering az interneten”.

A honlapon az autizmussal kapcsolatos alapismeretekről, az ellátásokról, a diagnózisról, fejlesztési lehetőségekről, szociális támogatásokról, jogszabályokról adnak tájékoztatást és könyveket, filmeket is ajánlanak.

Az oldal létrejöttében együttműködött az ELTE-Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar és annak autizmus spektrum pedagógiája szakiránya, az Autizmus Alapítvány, a Pannon Egyetem és az Autisták Országos Szövetsége.

Az AOSZ kezdeményezésére március 31. és április 3. között – az autizmus világnapja alkalmából – kék díszkivilágítást kap a Gellért-hegyi Szabadságszobor.

Forrás: Autisták Országos Szövetsége, OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com