Az emlékeztető oltások csökkenésének a hatása

0

Először fordult elő, hogy az emlékeztető oltások felvételének csökkenése miatt az Egyesült Államokban a COVID-betegség miatt több beoltott ember halt meg, mint oltatlan – írja az otszonline.hu. 

„Már nem mondhatjuk, hogy ez a beoltatlanok világjárványa” – mondta a The Washington Postnak Cynthia Cox, az elemzést végző Kaiser Family Foundation alelnöke.

Az elemzés kimutatta, hogy augusztusban a COVID-19-járvány miatti halálozások 58%-át a beoltott vagy oltott személyek tették ki. Az arány növekszik: míg 2021 szeptemberében a koronavírus-halálozások 23%-a következett be a beoltottak között, idén januárban és februárban már a beoltottak tették ki a halálozások 42%-át.

A kutatások továbbra is azt mutatják, hogy az oltott betegeknél alacsonyabb a halálozási kockázat.

Az Egyesült Államokban élők nagy többsége (a CDC szerint 267 millió ember) beoltott. Azok, akiknél a legnagyobb a COVID-19 miatti halálozás kockázata (pl. idős életkoruk miatt), nagyobb valószínűséggel kapnak védőoltást és emlékeztető oltásokat.

A vakcinák idővel elvesztik hatékonyságukat; a vírus megváltozik így az új változatok elleni védelem érdekében az embereknek emlékeztető oltásokban kell a részesülniük.

Az oltások és az emlékeztető oltások továbbra is hatékonyan védenek a fertőzéssel szemben a nem oltottak megfertőződési arányához viszonyítva. A 6 hónapos és idősebb, be nem oltott emberek hatszor nagyobb valószínűséggel halnak meg COVID-19-ben, mint azok, akik az elsődleges oltást vagy oltásokat megkapták. A túlélési arányok még jobbak voltak azok esetén, akik megkapták az emlékeztető oltásokat, különösen az idősebbek körében.

Forrás: Orvostovábbképző Szemle Online 

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com