Magyar Elhízástudományi Társaság: “Boldogabb, egészségesebb, hosszabb életet mindenkinek!”

0

A Földön 800 millióan, vagyis minden hatodik felnőtt él együtt az elhízás betegséggel, és további mintegy 2 milliárdan túlsúlyosak. Hazánkban minden harmadik felnőtt, és minden ötödik gyermek elhízott – áll a Magyar Elhízástudományi Társaság közleményében.

Az Elhízás Világnapján a Magyar Elhízástudományi Társaság együttes cselekvésre szólítja fel a kormányzati, önkormányzati, szakmai szervezeteket és a betegszervezeteket a hazai elhízás megfékezésére. A népegészségügyi jelentőségű lépések megtételében a döntéshozók, az egészségügyben dolgozók, a munkahelyek humán erőforrás menedzserei, valamint a túlsúllyal élők betegszervezete együttműködésére számít. Összefogást, egységes fellépést kezdeményez.

Az elhízás visszaszorítása elsődleges feladatot jelent napjainkban, ezáltal csökkenthetjük a krónikus nemfertőző betegségek epidémiaszerű megjelenését, javíthatjuk a lakosság életminőségét és ellánállóképességét a fertőző betegségekkel szemben, valamint az egészségügyre nehezedő társadalmi terhet mérsékelhetjük.

Csakis közös fellépéssel állíthatjuk meg az elhízás növekvő trendjét, és adhatjuk meg mindenki számára a legjobb esélyt arra, hogy boldogabb, egészségesebb és hosszabb életet éljen!

Forrás: OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com