Spanyolország június 15-ig meghosszabbítja EU-n kívüli oltatlan turistákra vonatkozó korlátozást

0

A várakozások ellenére sem oldotta fel május 15-étől a spanyol kormány azt a rendelkezést, amelynek értelmében az Európai Unión kívüli, oltatlan turisták nem léphetnek az ország területére. A korlátozás hatályát június 15-éig kiterjesztették – olvasható a Turizmus.com oldalán. 

A 18 éven felüli, Európai Unión kívüli oltatlan turisták csak abban az esetben léphetnek be az országba, ha hitelt érdemlően igazolják, hogy felépültek a koronavírus-fertőzésből az utazást megelőző hat hónapban. A korlátozás elsősorban az immár nem uniós tagország Nagy-Britannia polgárait érinti.

A 12 és 17 év közötti, harmadik országbeli gyerekek akkor léphetnek spanyol földre, ha az érkezést megelőzően 72 órán belül elvégzett PCR-teszt negatív eredményét bemutatják. A 12 éven aluliak mentesülnek a tesztelés alól.

A hírről beszámoló brit Travel Weekly megjegyzi, hogy Spanyolországon kívül már alig van európai állam, ahol ilyen szigorú koronavírus elleni szabályok vannak érvényben. Ugyanakkor eltörölték a bárokban, boltokban és éttermekben az eddig kötelező maszkviselést.

Forrás: turizmus.com

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com