Ausztriában június 1-tól a maszkviselési kötelezettséget is felfüggesztik

0

Június 1-től Ausztriában gyakorlatilag véget érnek a járványügyi megszorítások: Johannes Rauch szövetségi egészségügyi miniszter május 24-ei bejelentés szerint június 1-től felfüggesztik az FFP2-es maszkviselési kötelezettséget.

Ennek értelmében – az egészségügyi intézményeket leszámítva – nyár elejétől szövetségi szinten sehol sem lesz kötelező előírás a maszk viselése. Ezzel a döntéssel a járványügyi szigor utolsó eleme is kivezetésre kerül. A miniszter a döntését a csökkenő számú új megbetegedéssel indokolta, illetve jelentős nyomás volt érezhető az élelmiszer-kereskedők oldaláról is, hiszen az élelmiszerboltokban és közlekedési eszközökön jelenleg még kötelező a maszk.

A döntést három hónap múlva újraértékelik, mert ősztől a járványhelyzet élénkülésével számolnak a szakemberek. Mint ismert: április közepétől Ausztriában eltörölték a védettségi igazolás kötelezettségét, majd május közepétől már a határokon való belépésnél sem végeznek járványügyi ellenőrzést. Fontos azonban megjegyezni, hogy Ausztria szövetségi állam, így a tartományoknak joguk van a szövetségi szabályoknál bármikor szigorúbb szabályt alkotni, ha a járványügyi helyzet ezt megkövetelné.

Forrás: good-deal.at

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com