Rozmaring, a mentális tisztánlátás legnépszerűbb fűszernövénye

0

Bármilyen ételeket is fogyasztunk, adjunk hozzá néhány fűszernövényt, amely hozzájárul az egészségünk megőrzéséhez. „Általában minden lehetőséget, amit a konyhában találunk érdemes felhasználni” – idézi Max Lugaver, egészségügyi újságírót a magyarmezogazdasag.hu. 

Az agy egészségét tekintve egy bizonyos gyógynövény kiemelkedik a többi közül, ami nem más, mint a rozmaring. Az alábbiakban Max Lugavere megosztja, hogy mitől lesz a rozmaring a mentális tisztánlátás legnépszerűbb fűszernövénye, és hogyan élvezhetjük előnyeit mindennap.

Miért van jótékony hatással a rozmaring az agy működésére?

Lugavere szerint a rozmaring (és a petrezselyem is) a polifenolok igen koncentrált forrása. „Ezért van az, hogy a gyógynövényeknek általában nagyon erős kesernyés ízük van, az egészségre jótékonyan ható szerves vegyületeknek köszönhetően” – jegyzi meg.

A flavonoid apigenin például bizonyítottan erősíti a kapcsolatokat az agyban, vagyis azt, ahogyan a neuronok kommunikálnak egymással.

Talán ez az oka annak, hogy a rozmaringról megállapították, hogy támogatja a memóriát, elősegíti a tisztánlátást és fokozza a szellemi teljesítményt. A kutatók úgy vélik, ez azért van, mert a rozmaringban található egyik vegyület gátolja az agyban az emlékek kódolásáért felelős neurotranszmitterek lebomlását.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com