Hatástalan és veszélyes lehet a remdesivir és az antitest-terápia kombinációja

0

Egy amerikai kutatás kimutatta: a kórházba került betegeknél nem hatékonyabb a remdesivir gyógyszer és antitest-terápia kombinációja, mint magában csak a remdesivir – írja a 24.hu. 

A The Lancet szakfolyóiratban megjelent tanulmány szerint a terápia biztonságossága is változó aszerint, hogy a betegek szervezete termel-e magától is neutralizáló antitesteket, illetve hogy mennyit.

Az EurekAlerten megjelent sajtóközlemény szerint a fázis 3-as klinikai kísérletek azt mutatják: a kórházba került pácienseknek nemhogy hatástalan, de sok esetben még káros is lehet a kezelés. A magas neutralizáló antitesttel rendelkező önkéntesek plazmájából kinyert, tisztított és sokszorosított antitestek attól függően okozhattak problémát, hogy az adott beteg szervezete is termelt-e belőlük.

A vizsgált 600 kórházba került beteg közöl az antitestes csoportban nem mértek jobb egészségi eredményeket, mit a csak remdesivirrel kezelt csoportban. A 28 napos utánkövetési időszakban sem volt különbség. Azoknál, akiknél korábbi neutralizáló antitesteket is mértek a kezelést megelőzően, 1,6-szorosra nőtt a tünetek rosszabbodásának esélye – olvasható a cikkben.

Forrás: 24.hu

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com