Átadták a pécsi orvoskar új ultramodern oktatási és kutatási épületét

0

Szeptember 5-én délelőtt adták át a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar (PTE ÁOK) több mint 14 milliárd forintból megépült új oktatási és kutatási épületszárnyát, melyhez a forrást a Modern Városok Program biztosította. A nagymúltú pécsi orvoskar főépülete egy új, 12 000 m2-es szárnnyal bővült, mely a legmodernebb technológiai újításokkal az eddigieknél is magasabb szintű elméleti és klinikai oktatási környezetet biztosít a hallgatók és az oktatók, kutatók számára.

Mint ismert, Magyarország Kormánya a Modern Városok Program részeként több mint 30 milliárd forint összeggel támogatta a Pécsi Tudományegyetemet, melynek deklarált célja az intézmény versenyképességének erősítése, az oktatási és szolgáltatási portfolió fejlesztése, a külföldi hallgatói létszám növelése, és az ehhez szükséges infrastrukturális feltételek biztosítása volt. A célok megvalósításából a PTE Általános Orvostudományi Kara jelentős mértékben vette ki a részét, hiszen az egyetem valamivel több, mint ötezer külföldi hallgatójából megközelítőleg minden második tanul ezen a karon.

Az orvostudományi campus, az orvosképzés története Pécsett az 1950-es években kezdődött az egykori Hadapródiskolában. A 80-as években indult az angol nyelvű orvosképzés, 2004-ben a német nyelvű, 2006-ban az angol nyelvű fogorvos-, míg 2009-ben az angol nyelvű gyógyszerészeti képzés jelent meg az egyetem portfoliójában. Tény, hogy az elmúlt évtizedben jelentősen megnövekedett az idegennyelvű képzésben részt vevő hallgatók száma, és a nemzetközi tendencia azt mutatja, hogy a magyar orvosképzés iránti igény tovább nőhet a következő években.

Forrás: Pécsi Tudományegyetem 

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com