Pécsi Klinikai Központ – Továbbra is általános látogatási tilalom van érvényben

0

A Klinikai Központ számára kiemelten fontos a betegek, valamint a munkatársak fokozott védelmének biztosítása, a fertőzésveszély lehetőségének minimalizálása a vonatkozó előírások betartásával – olvasható az intézmény felhívásában.

A Pécsi Tudományegyetem jelenleg is az igazolt koronavírus (2019-nCoV) okozta fertőzéssel érintett, a területi ellátási kötelezettségébe tartozó települések lakosainak vizsgálatára és az igazolt betegek ellátására, valamint a teljeskörű gyermekinfektológiai ellátásra kijelölt intézmény.

Az egészségügyi intézményekben fennáll a fertőzés behurcolásának veszélye, mely az egészségügyi ellátókapacitás tervezett biztonságos növelését, a betegek és a munkatársak biztonságát veszélyeztetheti.

A betegek és az ellátás biztonságának garantálása érdekében a Klinikai Központ vonatkozásában az általános látogatási tilalom továbbra is érvényben van, mely alól kivételt jelentenek az alábbi esetek:

  • súlyos állapotú (azaz az önmagát fizikailag ellátni képtelen, illetve gyógyszeresen sem megszüntethető fájdalomban szenvedő, illetve pszichés krízishelyzetben lévő) betegek esetén az általuk megjelölt személy,
  • a kiskorú beteg szülője/törvényes képviselője (vagy az általuk megjelölt személy),
  • a szülő nő által megjelölt nagykorú személy (a vajúdás és a szülés alatt),
  • beteg vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja.

A PTE Klinikai Központja kéri a betegeket és a látogatókat, hogy a fertőzés veszélyének csökkentése érdekében az előírt szabályok betartására. A látogatás során maszk viselése kötelező!

Az általános látogatási tilalom visszavonásig érvényes.

Forrás: Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com