Görögörszágba utazók figyelmébe – 48 órával a várható érkezés előtt mindenkinek kötelezően regisztrálnia kell!

0

Görögország július 1-től újra fogadja az utazókat. Negatív koronavírustesztet a határon nem kell felmutatni, de a repülőgéppel érkezőknek minimum 48 órával az utazás megkezdése előtt, a szárazföldi, vagy tengeri úton érkezőknek minimum 48 órával, de maximum 72 órával az országba érkezés előtt kötelezően ki kell tölteni egy online nyomtatványt, angol vagy német nyelven.

A Passenger Locator Form (PLF) online nyomtatványt a következő linken érhető el: https://travel.gov.gr/#/ 

A Konzuli Szolgálat tájékoztatása szerint kitöltés után az utas kap egy QR kódot, amelyet érkezéskor be kell mutatnia a határellenőrzést végző hatóságoknak. A QR kódot az utas a mobil telefonja segítségével, vagy kinyomtatott formában mutathatja be.

A megadott információk alapján a rendszer kockázatelemzést végez, amely alapján kiválasztják azokat az utasokat, akiket letesztelnek. A tesztelésre kiválasztott  utasoknak az általuk foglalt szálláson 1 napra karanténba kell vonulnia a teszt eredményének megérkezéséig. Akinek negatív a tesztje folytathatja a nyaralását, akinek pozitív a tesztje, két hétre államilag ellenőrzött karanténba kerül.

A repülőgéppel érkezőknek minimum 48 órával az utazás megkezdése előtt ki kell tölteni a nyomtatványt. A szárazföldi, vagy tengeri úton érkezőknek minimum 48 órával, de maximum 72 órával az országba érkezés előtt kell kitölteni a nyomtatványt.

Az IBUSZ az angol nyelvű nyomtatványhoz (Passenger Locator Form, PLF) részletes útmutatót készített, amellyel weboldalán lépésről lépésre, magyar nyelvű magyarázattal segíti az utazókat az adatlap kitöltésében.

Forrás: Konzuli Szolgálat / Turizmus.com

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com