A legújabb kutatások szerint a gyermekek ritkán továbbítják a COVID-19-et

0

Pediatrics folyóiratban megjelent tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a gyerekek kevésbé továbbítják a Covid-19-et egymásnak vagy felnőtteknek. A kutatók azt mondják, hogy az iskolák újranyithatnak ősszel, feltéve ha követik a megfelelő társadalmi távolságtartási irányelveket és figyelembe veszik közösségükben a fertőzés terjedési sebességét írja a ScienceDaily.

Szerzők: MD Benjamin Lee és William V. Raszka, Jr., mindketten gyermekkori fertőző betegségekkel foglalkozó szakemberek a Vermont Egyetem Larner Orvostudományi Főiskola Karán. Dr. Raszka a Pediatrics társszerkesztője .

MD Benjamin Lee és William V. Raszka, Jr

Részlet

„Az adatok feltűnőek” – mondta Dr. Raszka. „A legfontosabb megfigyelés az, hogy a gyermekek nem terjesztik a világjárványt. Hat hónap elteltével rengeteg adatgyűjtéssel rendelkezünk, amelyek azt mutatják, hogy a gyermekek valószínűleg kevésbé fertőzöttek és kevésbé tűnnek fertőzőnek; a felnőttek felelősek a felfelé mutató görbéért, azok, akik nem követik a biztonsági protokollokat. „

A szerzők szerint a matematikai modellezés alátámasztja, hogy a gyermekek körében nem jelentős a betegség-átvitel.

A modellek azt mutatják, hogy a közösségi szintű társadalmi távolságtartás és a maszkok széles körű elterjedése sokkal jobb stratégia a betegség elterjedésének csökkentésére, mint az iskolák bezárása. Az a tény, hogy sok nyugat-európai országban és Japánban újra megnyitották az iskolákat anélkül, hogy megfigyelték volna a közösségi fertőzés növekedését, alátámasztja a modellezés pontosságát.

A szerzők szerint az iskolák biztonságos újbóli megnyitása az ősszel fontos a gyermekek egészséges fejlődéséhez. „Ezzel minimalizálhatjuk azokat a potenciálisan súlyos káros társadalmi, fejlődési és egészségügyi költségeket, amelyeket gyermekeinknek továbbra is elszenvednek mindaddig, amíg egy hatékony kezelést vagy oltást ki nem fejlesztenek, vagy ennek hiányában addig nem érjük el a nyájimmunitást”.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com