Nébih: minőségi és jelölési problémákat is találtak a kenhető sajtkészítményeknél

0

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 31 kenhető sajtkészítményt vizsgált a legújabb Szupermenta terméktesztjén, minőségi és jelölési problémák miatt 20 esetben indítottak hatósági eljárást – közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

A komplex ellenőrzésben, amely laboratóriumi vizsgálatokat is tartalmazott szerepelt sajtkrém, krémsajt, szendvicskrém és friss sajt egyaránt, ezek közül 17 hazai, 14 külföldi gyártású. A laboratóriumi vizsgálatok középpontjában a biztonsági paraméterek ellenőrzése állt. Emellett a Nébih szakemberei hangsúlyosan vizsgálták a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak való megfelelést is, azaz az olyan minőségi kritériumok teljesülését, mint például a zsír-, szárazanyag-, vagy a sótartalom.

A 31 termékből 20 esetben indult hatósági eljárás, 15 esetben figyelmeztetést, 5 esetben – a súlyosabb jelölési hibák miatt – bírságot szabtak ki, több mint 1,5 millió forint értékben. A hibák javítására az érintetteknek intézkedési tervet kellett benyújtaniuk a Nébih-hez.

További információk és a részletes vizsgálati eredmények elérhetők a Nébih Szupermenta termékteszt oldalán: https://szupermenta.hu/sajtkeszitmeny/

Minden szempontot figyelembe véve a sajtkészítmények kedveltségi vizsgálatán a dobogó legfelső fokára a Président Trappista sajtkrém állhatott. A második helyen a Milkeria Félzsíros sajtkrém végzett, míg a dobogó harmadik fokára Arla Friss, zsírdús lágy krémsajt léphetett fel.

Forrás: MTI/Szupermenta


Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com