Gránátalmás mozzarellás saláta – Szálka Brigitta dietetikus receptje
Hozzávalók 4 személyre[a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 1 fej [40 g] jégsaláta vagy más zöldsaláta
%22%20transform%3D%22translate(.6%20.6)%20scale(1.27344)%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23bfaa9c%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(13.17495%20-39.60535%20102.17113%2033.98781%20190%20151.1)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23861f00%22%20cx%3D%2241%22%20cy%3D%225%22%20rx%3D%2253%22%20ry%3D%2233%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%233d464b%22%20cx%3D%22197%22%20cy%3D%2255%22%20rx%3D%2260%22%20ry%3D%2260%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23e17c32%22%20cx%3D%22197%22%20cy%3D%22185%22%20rx%3D%2278%22%20ry%3D%2217%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- 1 db közepes [1/4] gránátalma
- 1-2 szál újhagyma
- 1 közepes lilahagyma
- 100 g [25 g] laktózmentes mozzarella
- 1 evőkanál szőlőmagolaj vagy más növényi olaj
- 1-2 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
A salátaleveleket megmossuk, a gránátalmát meghámozzuk, megtisztítjuk hártyáitól. A lilahagymát és az újhagymát vékonyra szeljük. A saláta hozzávalóit egy tálba tesszük, fogyasztás előtt (szőlőmag)olajjal és balzsamecettel megcsepegtetjük.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 147 kcal
Szénhidrát: 12 g
Rost: 3 g
Zsír: 8 g
Fehérje: 5 g
Forrás: diabeteszinfo.hu
