Egymilliárd forintos fejlesztés a Mohácsi Kórházban

3

Megújul a Mohácsi Kórház belgyógyászati és diagnosztikai tömbje, az 1,1 milliárd forintos modernizáció kezdetét jelentő alapkőletételt kedden tartották az egészségügyi intézményben.

Az európai uniós és hazai támogatást élvező, jövő nyárra befejeződő beruházás a belgyógyászati, a gyermekgyógyászati, a kardiológiai, a neurológiai osztályt, a központi sterilizálót és szociális helyiségeket érint, de annak keretében lesz műszerbeszerzés és egyebek mellett informatikai fejlesztés is.

Csizmadia Csaba, az intézmény főigazgatója közölte, a kórház elmúlt fél évszázados működésének legnagyobb modernizációja kezdődhet el, amelynek köszönhetően európai körülmények között, 2-3 ágyas, hotel jellegű betegszobák szolgálják a betegek gyógyulását.

Reményét fejezte ki, hogy a kórház a jövőbeni beruházásokkal együtt a pécsi klinikák után Baranya legmodernebb egészségügyi intézménye lesz a maga nemében, az ottani modern körülmények pedig nemcsak a hatékonyabb munkavégzéshez, hanem a képzett, fiatal munkaerő megtartásához is hozzájárulnak.

Forrás: MTI

3 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com