Büntetett az ÁNTSZ – Működési engedély nélkül praktizáltak a nőgyógyászok

4

Négy, működési engedély nélkül tevékenykedő nyíregyházi nőgyógyászt büntetett meg az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), az orvosoknak fejenként félmillió forint egészségügyi bírságot kellett fizetniük. 

Állampolgári bejelentésre kezdett el vizsgálódni az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) még tavaly év végén. A hivatal eljárást is indított az orvosok ellen, és a feltárt jogszabálysértés miatt a praktizáló orvosokat azonnali hatállyal eltiltotta az engedély nélkül végzett tevékenységtől.

A bírság kiszabása ellen valamennyien fellebbeztek, a másodfokú hatóság, az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal azonban helybenhagyta az OTH határozatát, ugyanakkor az orvosok által előadottak alapján az eredetileg és egyénenként kiszabott egymillió forintos pénzbüntetést mérsékelte – írta közleményében az ÁNTSZ.

Kiemelték, hogy az ellátott betegek egészségét károsító hiányosságot nem tártak fel a vizsgálat során, az eljárás alatt valamennyi orvos és egészségügyi dolgozó együttműködő volt, tevékenységüket jelenleg már jogszerű keretek között végzik.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a működési engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltatók adatbázisa megtalálható az ÁNTSZ honlapján, a https://www.antsz.hu/euszolg címen.

Forrás: MTI

4 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com