Mikrobuborékok a vérkeringésben

0

A GE Global Research kutatóintézetben dolgozó Jason Castle különleges mikrobuborékok fejlesztésével foglalkozik, melyek javítani fogják az ultrahangfelvételek minőségét. A vörösvérsejt méretű gázzal töltött buborékok a véráramban keringve visszaverik a hanghullámokat. Castle olyan ultrahang készülékeket szeretne kifejleszteni, mellyel már a mentőautóban ki lehetne mutatni a belső vérzést, szervsérüléseket és vérömlenyeket. A mikrobuborékok vénás injekcióval juttathatók a keringésbe, ahol néhány perc alatt feloldódnak, a gáz pedig kilégzéssel távozik a szervezetből.

GE Global Research tudósai szerint a buborékokkal gyógyszerek és antitestek is célba juttathatók. Amikor a kezelni kívánt szervbe érnek a buborékok az orvosok az ultrahang készülék hanghullámaival kipukkasztják a buborékokat, felszabadítva ezzel a bennük szállított gyógyszert vagy antitestet.

Ez a módszer nagy előrelépést jelenthet a daganatos betegek kezelésében és életminőségük javításában, mivel jelentősen csökkennek a mellékhatások is.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com