Március 27. a Kórházi Gyógyszerészet Napja Európában

0

Az EAHP 34 tagországának kórházi gyógyszerészei úgy döntöttek, hogy az idén először megtartják a hivatás európai ünnepét annak alkalmából, hogy tíz éve fogadták el a Kórházi Gyógyszerészet Európai Állásfoglalását, amelyben megfogalmazták közös célkitűzéseiket. E céloknak kell vezérelniük valamennyi modern, európai egészségügyi rendszert a kórházi klinikai gyógyszerészeti szolgáltatások nyújtása és fejlesztése során.

Ez a nap a kórházi gyógyszerészi munka fontosságának megmutatását és megünneplését szolgálja. Az MGYK-KKTSZ március 18-ától honlapján minden nap egy rövid videóüzenettel köszönti a kollégákat. Az üzenetekben a kórházi gyógyszerészek arról vallanak, miért választották, miért szeretik hivatásukat. Március 27-én a kórházakban programokat szerveznek: a hivatást bemutató szórólapokat osztanak, megmutatják a kórházi gyógyszertár működését, és meghívják orvos, ápoló, asszisztens kollégáikat egy – az együttműködés területeit és előnyeit elemző – beszélgetésre.

A kórházi gyógyszerészek egyik alapvető feladata a betegek számára szükséges gyógyszer biztosítása. A gyógyuláshoz azonban ez nem elég! Az is szükséges, hogy a beteg a számára legmegfelelőbb gyógyszert kapja meg. A gyógyszeres terápia kialakításában a kórházi gyógyszerész az orvos partnere. Felügyeli a terápiát, megvizsgálja a gyógyszerek összeillőségét, kiszűrve a nem kívánatos mellékhatásokat, így garantálva a gyógyszeres kezelés hatásosságát és biztonságát.

Forrás: Magyar Gyógyszerészi Kamara Kórházi-Klinikai Területi Szervezete / OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com