Európai Sporthét – Mozdulj Te is Európával!

0

Az Európai Sporthét az Európai Bizottság kezdeményezése, amellyel a kontinensen népszerűsíteni kívánja a sportot, az egészséges életmódot és a testmozgást. Az egész Európára kiterjedő eseménysorozat és a hozzá kapcsolódó #BeActive kampány fő célja, hogy egy héten keresztül minél többet mozogjunk és ennek hatására az év további részében is aktív életet éljünk.

Szeptember utolsó hetében az Európai Sporthét keretein belül országszerte több mint 500 program valósul majd meg a #Beactive mottó jegyében. Az irányítást minden országban a helyi nemzeti koordinátorok látják el, akik számos partnerrel dolgoznak közösen, hogy minél változatosabb legyen az egy hetes programsorozat kínálata. A hazai koordinációt és kommunikációt a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) végzi.

A nagyszabású európai szabadidősport kampányhoz több mint 40 ország csatlakozott. Szeptember utolsó hetében különböző fókusztémákban valósulnak meg az események.Magyarország a legaktívabb országok közé tartozik. A MASPORT azon dolgozik, hogy országosan minél többen sportoljanak ezen a kiemelt héten.

A sporthéten mindenki nyertes, itt nem kell a legjobbnak lenni, csak a lustaságot kell legyőzni! A programról bővebben az Európai Sporthét és a Magyar Szabadidősport Szövetség honlapján tájékozódhatnak.

Forrás: Magyar Szabadidősport Szövetség / OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com