Európa hét legjobb termálfürdője közé soroltak két magyarországit

0

A brit Mirror napilap listát készített Európa hét legjobb termálfürdőjéről, amelyek közé a budapesti Széchenyi Gyógyfürdő és a Hévízi Tófürdő is felkerült – számol be a turizmus.com. 

Izlandon, Svájcban, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Magyarországon találhatók a világ legmelegebb, leggőzősebb és legszebb termálfürdői – legalábbis a brit Mirror című napilap friss szubjektív összeállítása szerint. Az újság szerkesztői által összeállított hét fürdőt felsoroló listán nincsenek sorrendbe állítva a fürdők, mindegyik fürdő más és más tulajdonsága miatt érdemelte ki a helyét.

Hévíz esetében kiemelik, hogy ez a világ legnagyobb úszható termáltava, amelynek környezetét a tavirózsák és a tó melletti gondozott parkok is különlegessé teszik.

A másik megemlített magyar fürdő, a Széchenyi fürdő esetében kiemelik, hogy ez Európa legnagyobb és a világ harmadik legnagyobb gyógyfürdője. A fürdővel kapcsolatban leírják azt is, hogy neobarokk stílusban épült, továbbá hogy 21 medencével rendelkezik, amelyek közül 3 szabadtéri.

Forrás: turizmus.com 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com