Újra elérhetővé teszik az ingyenes gyorsteszteket az Egyesült Államokban

0

Az amerikai kormány csütörtöktől ismét ingyenesen elérhetővé teszi az ingyenes koronavírus-teszteket mindenki számára – közölték tisztségviselők.

A bejelentés szerint három hónapos megszakítást követően a lakosság ismét igénybe vehet négyféle gyorstesztet. Washington ezenkívül készenlétbe helyezett minden egészségügyi dolgozót és a tartalék felszereléseket arra az esetre, ha a gyorsan növekvő megbetegedések túlterhelnék az ellátórendszert, köztük a kórházakat és az ápolási otthonokat.

Az ingyenes tesztek forrását egyéb járványügyi programoktól vonják el a tisztségviselők közlése szerint, de hogy mekkora összeget különítettek el, az nem szerepel a közleményben.

Az Egyesült Államokban a koronavírusos esetek száma a hideg idő beálltával, illetve a Hálaadás ünnepét követően indult ismét érzékelhető növekedésnek, és a szakemberek arra számítanak, hogy az ünnepi időszakban a zárt térben tartott családi, baráti összejövetelek miatt a vírus terjedése tovább gyorsul.

A koronavírus okozta megbetegedések számának növekedésétől az alacsony újraoltottsági szint miatt tartanak az amerikai egészségügyi szakemberek. A szövetség járványügyi hatóság adatai szerint december 7-ig csupán 42 millió ember kapta meg a második oltást, ami az 5 év feletti lakosság mindössze 13,5 százaléka.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com