Spanyolország megszüntette az utolsó beutazási korlátozást is

0

Spanyolország pénteken megszüntette az utolsó korlátozást is, amelyet a koronavírus-járvány miatt vezetett be a határokon.

A hivatalos állami közlönyben (BOE) megjelent rendelkezés értelmében mostantól már az unión kívüli országokból légi vagy tengeri úton érkezőket sem vetik alá az eddig esetlegesen előforduló, szúrópróbaszerű ellenőrzéseknek, amelyek jellemzően a testhőmérséklet mérését, fizikai szemrevételezést és a dokumentumok ellenőrzését jelentették.

Az intézkedés vonatkozik az észak-afrikai spanyol exklávék, Ceuta és Melilla területére belépőkre is.
Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a koronavírusos esetek visszaszorulása és a magas átoltottság teszi lehetővé az összes beutazási korlátozás feloldását.

A szaktárca felhívta a figyelmet arra, hogy indokolt esetben bármikor visszaállíthatók a most megszüntetett intézkedések, ezért a Spanyolországba utazóknak indulás előtt továbbra is érdemes tájékozódniuk az aktuális szabályokról.

Az országon belül továbbra is maszkviselési kötelezettség van érvényben a tömegközlekedési eszközökön, valamint az egészségügyi és szociális intézményekben.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com