Millió lépés az életért 2.0 – A Szív útja kihívás

0

A 2022-es Millió lépés az életért 2.0 – A Szív útja kihívás egy társadalmi célú egészség kampány, amelyben megismerjük a szív- és érrendszer működését, betegségeinek megelőzését, a szívátültetés történetét, miközben 10 héten át mozogva fittebbek, egészségesebbek leszünk. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége ingyenes programját a Magyar Kardiológusok és a Magyar Hypertonia Társaság támogatja.

A 2022. szeptember 26-án induló 10 hetes kihíváshoz nem kell mást tenni, mint letölteni a Milliólépés 2.0 okostelefonos applikációt, majd pedig csak mozogni. A telefon vagy a hozzá csatlakoztatott okoseszköz automatikusan méri a megtett lépéseket, de lehetőség van arra is, hogy több mint 60 mozgásformát közvetlenül rögzítsünk.

A kihívást egyénileg vagy 5 fős csapatokban lehet teljesíteni. Az applikáció segítségével pedig térképen követhetjük a virtuális utazásunkat. A 10 hetes kihívás során a teljes magyarországi Kék Túra útvonalat lehet majd bejárni.

A 10 hetes program 10 szakaszból áll. Egy szakasz pedig pontosan egy hétig, hétfőtől vasárnapig tart. Minden szakasznak lesz egy kihívó „arca” és minden héten egy fontos területet lehet megismerni a szív- és érrendszer működésével kapcsolatban. Minden nap egy Tudtad-e? üzenet küldenek a programban résztvevőknek, a hosszabb és egészségesebb életért.

Jelenleg a bemelegítés folyik, 09.25-én éjfélkor mindenkinél a számláló nullára áll és kezdődik a verseny!

Minden szakasz végén – azaz hetente – szakasz egyéni női és férfi, valamint szakasz csapat győztest hirdetnek a megtett lépések száma alapján. A kihívást az a 10 hét alatt legtöbbet lépő egyéni női- és férfi-, valamint csapat nyeri meg, ők lesznek a bajnokok. A győztesek érmet, oklevelet és millió lépés pólót nyernek.

Hetente többszázezer forint értékben egészségügyi szűrőcsomagokat sorsolnak ki a napi átlag 5.000 lépést teljesítő egyének között.

A verseny tisztasága érdekében a valótlan adatok megadása kizárást von maga után. Feltűnően magas lépésszámok esetén az adatokat ellenőrzik. Egy egyén vagy csapat csak egyszer nyerhet szakaszt. Ezt a szabályt azért hozták, hogy ne ugyanazok az emberek és/vagy csapatok nyerjenek minden héten, hanem mindenki előtt nyitva álljon a lehetőség, hogy Ő is lehet győztes!

Forrás: milliolepes.hu, Magyar Szervátültetettek Szövetsége

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com